streda 19. októbra 2011

Chudnite s ajurvédou

Ajurvéda, teda veda o života, je medicína stará približne 5 000 rokov. Využíva sa hlavne v Indii, no postupne sa rozšírila do celého sveta a dnes pomáha desiatkam miliónov ľudí po celom svete. Nielenže odstraňuje rôzne zdravotné problémy, ale využíva sa aj v estetickej medicíne, teda aj pri omladzovaní či chudnutí. Centrum Ayur Ganesh v Bratislave pripravilo niekoľkodenné balíčky, vďaka ktorým schudnete zopár nadbytočných kilogramov.


Ajurvéda sa drží hesla, že telo treba najprv detoxikovať, teda zbaviť nečistôt, aby sa opäť naštartoval metabolizmus, vylučovanie, celkové trávenie. Mnohokrát sa ľuďom nedarí schudnúť práve kvôli tomu, že ich telo je tak zanesené, že trávenie "štrajkuje".      

Prvý krok, ktorý v ajurvéde platí, je postupne detoxikovať organizmus. Na to sa dá ísť hneď niekoľkými spôsobmi - upraviť jedálniček a životosprávu, druhým dôležitým faktorom sú masáže, ktorých úlohou je pomôcť práve v tomto smere. "Pokiaľ k nám príde človek, ktorý chce schudnúť, odporučíme mu hlavne masáže zvané Udvarthanam. Terapeuti vmasírujú pomalými, synchrónnymi pohybmi do pokožky liečivý bylinkový teplý púder. Vďaka tomu sa pokožka prekrví, získa stratenú pružnosť, odstraňuje celulitídu. Tým, že okrem púder obsahuje okrem byliniek aj rôzne koreniny, nimi sa štartuje a upravuje metabolizmus. Ajurvédske masáže sú aj o práci s energiami tela, ktoré sú často v nerovnováhe a treba ich sharmonizovať," tvrdí lekár z centra Ayur Ganesh Robin Raj.      
K tomu treba prispôsobiť aj jedálniček, najideálnejšie je stravovať sa počas tohto programu ajurvédskou stravou. Je ľahká, žalúdok zbytočne nezaťažuje a navyše obsahuje ingrediencie, ktoré majú dopomôcť tráveniu. Novinkou v centre je, že pokiaľ si klient objedná balíček na chudnutie, má možnosť využiť aj ajurvédsku stravu. Teda teplé výdatné jedlo trikrát denne, ktoré môže skonzumovať buď priamo v reštaurácii centra, alebo mu ho zabalia domov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára