štvrtok 9. februára 2012

iF product design award pre mercedesy

Dizajnéri z Mercedes-Benz si môžu medzinárodné prestížne ocenenie iF product design award 2012 uložiť do vitríny hneď za štyri modely. Prominentná odborná porota ním vyznamenala triedu M, SLK, SLS AMG roadster, koncept novej triedy A, ako aj koncepciu elektromobility smart za ich výnimočný dizajn.

Cena iF product design award bola udelená prvý raz v roku 1953, patrí medzi najdôležitejšie ceny za dizajn na svete a je považovaná za pečať kvality vynikajúceho dizajnu. 24-členná porota si aj pre rok 2012 vyberala svojich favoritov z viac ako 2 000 kandidátov. Štyri modely z dielne Mercedes-Benz sa presadili výrazne: trieda M, SLK, SLS AMG roadster a koncept novej triedy A.

Trieda M vyhrala svojím charakteristicky výrazným SUV dizajnom a variabilným interiérom s výrazným pocitom pohody cestujúcich. Otvorený SLS AMG roadster vďačí za svoje víťazstvo predovšetkým svojim fascinujúcim krivkám, ktoré vzbudzujú spomienky na legendárne 300 SL z päťdesiatych rokov minulého storočia. SLK roadster zvíťazil preto, lebo jeho dizajn atletického športového automobilu majstrovsky opticky realizuje jeho výnimočné vlastnosti – štýlový komfort, nedočkavú športovosť a príkladnú ekológiu.
V koncepte novej triedy A porota ocenila zrodenie novej automobilovej generácie, ktorá poskytuje výhľady na expresívny dizajn budúcej triedy A.  

Prestížne ocenenie iF product design award 2012 za celkovú kocepciu dostali perspektívne novinky smart v oblasti elektromobility. Pre svoju inovačnú koncepciu e-mobility značka smart zrealizovala štúdie ako otvorený smart forspeed, smart escooter, ako aj smart ebike, ktorý sa začne predávať tento rok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára